Het zaalhockeyseizoen gaat weer van start!
Categorie: Nieuws
Datum: inserted_at
Het zaalhockeyseizoen gaat weer van start!
Het wordt weer kouder buiten en veel hockeycompetities zitten al bijna aan hun einde, want we mogen weer de zaal in. In de maanden december, januari en februari wordt er weer volop gehockeyd in de zaal. In dit bericht kan je lezen hoe je goed van start kunt gaan in de zaal.
Wat heb je nodig in de zaal?
-
Speciale zaalhockey stick
-
Bitje en scheenbeschermers
-
Zaalschoenen die stevig zijn, dit voor het geval dat er een hockeybal tegen de voet komt en zaalschoenen die geen beschadigingen of strepen op de speelvloer achterlaten (geen zwarte zolen en geen buitenschoenen, dit geldt ook voor coaches, aanvoerders, zaalleiding en scheidsrechters)
-
Zaalhandschoen (deze is verplicht door de KNHB!) met kussentjes op de vingers, die de hele linkerhand bedekt, óók de duim. Let op bij aanschaf: er zijn ook handschoenen zonder duimbescherming.
-
Keepers-uitrustingen die beschadigingen aan de speelvloer kunnen aanbrengen zijn verboden (in ieder geval gebruikt de keeper speciale gespen voor de klompen en hoezen).
Spelregels in de zaal
-
Zaalhockey wordt gespeeld op een veld met een houten of kunststof ondergrond, het veld is een stuk kleiner dan bij veldhockey en wordt afgebakend door balken zodat de bal niet over de zijlijn kan gaan.
-
Bij zaalhockey zijn er een aantal belangrijke verschillen in vergelijking met veldhockey. Zo mag de bal alleen via een push over de grond worden overgespeeld en op goal worden gericht. Een scoop is alleen toegestaan als je een strafbal neemt. Het slaan van de bal, schuifslag en flats zijn verboden bij zaalhockey. De bal mag maximaal 10 cm. van de grond afkomen zolang dit geen gevaar oplevert, bij een push op goal mag de bal wel hoog worden gespeeld.
-
Een zaalhockeyteam bestaat uit 6 spelers, waarvan één keeper. De keeper kan ook worden gewisseld voor een extra veldspeler, dit komt meestal voor als er in de laatste minuten een goal moet worden geforceerd. Een zaalhockeyteam mag maximaal zes reserves op de bank hebben zitten. Je mag gedurende de hele wedstrijd wisselen, tenzij er op dat moment een strafcorner is toegekend. Enkel bij een geblesseerde speler of uit het veld gestuurde keeper mag in dat geval worden gewisseld.
Het volledige spelreglement voor zaalhockey is hier in te zien (<- Klik op link)
Pro-F Fysiotherapie heeft ons extra tips gegeven om nog beter de zaal in te gaan. In de bijlage is deze te lezen. (Bijlage: Pro-F Van veld naar zaa
l)
Mochten er vragen zijn, stuur dan een mail naar [email protected]
Wij wensen iedereen veel plezier en succes in de zaal!